Linuxkompis alldeles egna maskot.

Linuxkompis

Profile for Hund. Username @hund, gotosocial.linuxkompis.se. Role: admin

About

♻️ Långsamteknologi-filosof
🏕️ Äventyrare
🚲 Cyklist
👨‍👩‍👦 Stolt pappa och make
☕ Specialkaffesnobb
🍺 Absolutist
🗺️ OpenStreetMap-bidragsgivare
🖥️ Gentoo Linux-användare
⌨️ Neovim-fantast

📌 Jag blir lätt överstimulerad, och är därför försiktig med hur många som jag följer. Ta det inte personligt, om jag inte följer dig tillbaka.

Joined on Feb, 2023. 804 posts. Followed by 46. Following 21.

Recent posts

Hund . @hund,

Jag önskar verkligen att det fanns några andra alternativ än Tre, när det kommer till mobilt bredband med rimliga datapaket som inte kostar skjortan.

Ännu en gång har deras skitnät legat nere ett halvt dygn.. För att inte tala om alla oändliga driftstörningar där det tillfälligt går ner sig. En period var det nästan dagligen i flera veckors tid. Kundtjänst kunde inte bry sig mindre, och har vare sig erkänt några problem eller gett oss en krona i kompensation.

#Tre #Bredband

Open thread
Hund . @hund,

Jag testade att göra kaffe på filtrerat mineralvatten, men jag kan inte påstå att jag märkte någon direkt skillnad. Visst. Jag har bara testat ett recept på vatten, men jag kan inte tänka mig att om jag ändrar på något, att det skulle göra en tillräckligt stor skillnad för att motivera besväret och kostanden med att investera i utrustning för att kunna göra eget kaffevatten.

Det är förvisso bara utländska kaffeentusiaster (jag tror att det närmare bestämt, bara varit amerikanare?) som har pratat om vikten av bra/rätt vatten, men det kanske inte är fullt lika relevant i Sverige?

Open thread
Hund . @hund,

Vad är grejen med Instabox? Vi har precis fått det på Ica. Vad har de att erbjuda som t.ex. PostNord inte har att erbjuda?

Open thread
Hund . @hund,

Gore-Tex har ju alltid varit känt för att vara farligt för både miljön och för människan, med sina föralltid-material, men när jag kollar upp dem idag, låter det så väldans bra när man läser om deras ansvar och miljötänk på deras hemsida.

Stämmer de att de har skippat PFAS och att Gore-Tex är certifierad OEKO-TEX? Att det faktiskt är okej att använda det idag, på riktigt?

Jag kan inte hitta andra källor som styrker något av vad de säger. Är det någon som har bättre koll på det?

På kläder har det ju alltid varit enkelt att undvika det, men för vår-, höst- och vinterskor, verkar det idag vara omöjligt att undvika det.

#GoreTex #Miljö

Open thread
Hund . @hund,

Det var då första och sista gången jag köper däck från Continental. Nästa gång de åker av, är med kniv..

Open thread
Hund . @hund,

Ett sådant ljusbord hade kanske inte varit så dumt. Det blir väldigt mycket suddande för mig. Dessutom med ett resultat som brukar lämna en del att önska.

Open thread
Hund . @hund,

Om man ska skicka ett paket till någon, får man då också förvarna om detta. Tror någon att man hämtar ut ett okänt paket från en okänd avsändare?

Open thread
Hund . @hund,

Hur kommer det sig att så få människor går på rätt sida av vägen? Vet de inte vilken sida man går på, eller bryr de sig inte bara?

Open thread
Hund . @hund,

@karlemilnikka Har du några rekommendationer på e-post? Måsten är 2FA, egen domän, catch-all alias, helst 'app passwords' á la Fastmail. Och allt till ett vettigt pris såklart.

Jag har Gandi nu, men de ökar priset till 4 EUR per månad, vilket är lite saftigt tycker jag. Jag är ingen e-postnörd av rang direkt.

Open thread